Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

16/2008

Archiv

Včera jsem vydal tiskovou zprávu hejtmana Petra Skokana, v níž prezentoval svůj názor na zavedení poplatků ve zdravotnictví (zde). Už se ozvaly hlasy, že hejtman má dost jiných možností k otisknutí svých příspěvků, tak proč i i-noviny. Předně - je to stále hejtman, takže je dobře, když lidé znají jeho názor. Navíc, já nemám problém  naeditovat názory i jiných kandidátů napříč celým politickým spektrem. Editační proces je pro mě otázkou několika minut a na rozdíl od tištěných médií nejsme limitováni velikostí stránky. Takže, milí kandidáti, nekritizujte a pište. Samozřejmě jako regionální informační server budeme rádi, když Vaše názory budou aspoň trochu k věci.


Na serveru Sreality (zde) mě zaujaly dva prodeje významných objektů na Českolipsku. Za něco málo přes pět milionů korun se prodává krásný zámek v Horní Libchavě. Krásný, ale velmi zchátralý. Psali jsme o něm například zde. Sice na něj nemám a ani nevím, co bych v něm dělal, ale přál bych si, aby se někomu podařilo dát ho aspoň esteticky do pořádku. Měli bychom hned o jeden cíl k výletu více. Mimochodem - Horní Libchava má nové neoficiální webové stránky, naleznete je zde.



Druhý prodávaný objekt je také zajímavý. Majitele bude měnit podle mnohých nejlepší restaurace na Českolipsku - Zlatý buřt. Cena je bez koruny sedmnáct milionů korun.


Někdo nakupuje reality, někdo běhá po lese a sbírá odpadky. Trochu jsem o víkendu povýletil a potěšilo mě, kolika lidem není stav kolem silnic a v přírodě lhostejný. Já byl na tradiční jarní brigádě s kroužkem v sobotu. Odpadky jsme sbírali podél staré silnice ve Svoru. Nějak nepobírám, proč v době, kdy všichni platíme za svoz odpadu stejně a sběrné dvory jsou zadarmo, si dá někdo tolik práce a vozí odpadky do lesa. Aspoň pár fotografií.





V pátek, kdy bylo lepší počasí, jsem po práci zajel relaxovat do bývalého vojenského prostoru jen tak s GPS navigací. To je vám paráda objevit uprostřed lesů starou alej, lovecký zámeček či několik století rostoucí lípu malolistou. No, taky jsem si přivezl letošní první tři klíšťata.





Jak jsem se tak potuloval tím Jurským parkem za Mimoní, přemýšlel jsem, jestli se také nějak nevyjádřit k olympiádě v Číně. Jeden politik za druhým, bez ohledu na to, jestli ho někdo někam pozval, vydává prohlášení, že do Pekingu nepojede. Už se skoro začínám bát, že za chvíli přijde řada na mě. Rozhodl jsem se teda taky vydat prohlášení: do Číny na olympiádu nepojedu! Uvažoval jsem ještě, že bych mohl bojkotovat čínské zboží, ale zjistil jsem, že bych do práce mohl chodit tak akorát v tílku (z Indie). Pokud by Číňané ale nějak víc naléhali, abych přijel, jsem ještě ochoten své rozhodnutí přehodnotit.


K tématu je anketa pod reklamami.