Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Budoucí hejtman Eichler je v politice poměrně novou tváří

Archiv

Osmačtyřicetiletý bankovní manažer Eichler doposud působil pouze jako člen zastupitelstva města Český Dub. Ačkoli do ČSSD vstoupil teprve před čtyřmi roky, je členem jejího širšího vedení.


Eichler se narodil 18. dubna 1960 v Turnově. Vyučil se elektromechanikem pro stroje a zařízení a následně absolvoval elektrotechnickou průmyslovku v Liberci. Letos si doplnil vysokoškolské vzdělání, když dokončil studium speciální pedagogiky na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze.


Po vyučení pracoval jako elektromontér rozvodných zařízení ve společnosti Stavokombinát Liberec, po střední škole pak jako vedoucí střediska elektrotechnického družstva SVED Liberec. V letech 1990 až 1995 pracoval v libereckém provozu velkoobchodu společnosti Drogerie Ústí nad Labem a poté byl devět let obchodním ředitelem libereckého závodu společnosti Desta Děčín.


V roce 2004 přešel do finanční sféry a stal se ředitelem okresní pobočky České pojišťovny v Jablonci nad Nisou. O rok později byl jmenován ředitelem okresní pobočky ČSOB v Turnově. V roce 2006 se stal ředitelem pobočky společnosti ČSOB Leasing v Liberci, kde pracoval až donedávna.


Členem ČSSD se stal v březnu 2004 a má za sebou poměrně rychlou stranickou kariéru. Už v roce 2006 se dostal na šesté místo krajské kandidátky ČSSD do Poslanecké sněmovny, avšak neuspěl.


Nyní je místopředsedou okresní organizace ČSSD na Liberecku. Kromě toho zasedá i v krajském ústředním výboru strany a je i členem širšího stranického vedení - celorepublikového ústředního výkonného výboru. V roce 2006 byl zvolen do českodubského zastupitelstva.


Eichler je ženatý, s manželkou Jaroslavou mají syny Marka a Michala. Ve volném čase rád jezdí na kole a motocyklu, hraje tenis, lyžuje a cestuje.