Dnes je 03. 10. 2024
svátek má Bohumil

Česká Lípa opět podpoří kulturu

Archiv

„Granty na podporu kulturní činnosti je možno poskytnout zejména v oblasti dramatické, literární, výtvarné, dále v oblasti fotografické a filmové, hudební, taneční, případně i na jinou kulturní činnost,“ vypočítává starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. Při projednávání budou upřednostněny neprofesionální kulturní aktivity žadatelů vykazujících ve své členské základně děti a mládež do 18 let.


Granty na realizaci kulturní akce je možné získat rovněž v oblasti dramatické, literární, výtvarné, fotografické a filmové, hudební, taneční a další kulturní akce s účastí účinkujících v rozsahu nad rámec Libereckého kraje. „Finančních prostředků z poskytnutého grantu pak lze použít ke krytí nákladů spojených s materiálním zajištěním určité činnosti či realizací akce,  potřeby pro výtvarníky a fotografy, ceny a odměny pro vítěze soutěží, výrobu či nákup kostýmů, dále ke krytí nákladů na propagaci, cestovné, nájemné, registraci v soutěžích, honoráře účinkujících a poroty, ostatní osobní náklady jako například pro pomocný personál, zajištění technických požadavků a služeb jako ozvučení, osvětlení, pořízení zvukových záznamů a videozáznamů nebo vydání publikací,“ upřesňuje dále referentka kultury českolipského městského úřadu Irena Zemanová.


Oproti letošnímu roku byly v zásadách poskytování grantů provedeny drobné úpravy vycházející z požadavku finančního odboru na změnu termínů pro předkládání vyúčtování příspěvků. Vyúčtování příspěvku poskytovaného na uspořádání kulturních akcí je žadatel povinen předložit a doručit nejpozději do 30 dnů od termínu realizace akce, v případě akcí realizovaných po 11.11.2009 nejpozději do 10.12.2009. Termín pro doručení vyúčtování grantů poskytovaných na podporu celoroční činnosti byl stanoven do 30.11.2009.


Žádosti o udělení grantu na podporu celoroční kulturní činnosti, kdy veškeré tiskopisy zájemci naleznou na webových stránkách města www.mucl.cz, budou přijímány do 27. února 2009, granty na realizaci kulturních akcí budou přijímány průběžně celoročně, nejpozději však do 30. září 2009 na Městském úřadě v České Lípě, úseku kultury.



Kateřina Amrichová
Tisková mluvčí MěÚ Česká Lípa