Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Česká Lípa se představila v Görlitz

Archiv

S velkým úspěchem ze strany návštěvníků veletrhu se zde setkaly především vícejazyčné propagační materiály, jako je Máchův kraj, Česká Lípa a okolí, Pozvánka do České Lípy, Lužické hory - Máchův kraj - region sklářství nebo cyklomapy Doks. „I na tomto veletrhu se nám osvědčilo, že náš region je u turistů vyhledáván. Nadále je veliký zájem o klasické materiály, v posledních letech však stoupl zájem jak o turistické mapy, tak také o mapy s vyznačenými cyklistickými trasami,“ upřesnila referentka Městského informačního centra Marcela Sládková.


Na cestovním veletrhu představilo své město celkem 40 vystavovatelů z Čech, Polska, Rakouska a samozřejmě Německa. Připraven byl rovněž doprovodný program v podobě hudebních vystoupení, prezentace na jevišti, projekce prázdninových regionů a nechyběla ani tombola, do které město Česká Lípa přispělo dvěma videokazetami s názvem „Toulky Českolipskem“.


V letošním roce se město Česká Lípa prezentovalo již na několika veletrzích zaměřených na propagaci cestovního ruchu. Jedním z nich byl například Regiontour v Brně či Holiday World v Praze. Městské informační centrum poskytlo také materiály na další podobné akce, a to ať již byly organizovány na regionální úrovni či v zahraničí.