Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Českolipsko zpívá gospel!

Archiv

„Dá se říci, že už nepřijímáme zájemce, ale uděláme výjimku a případně uvolníme ještě pět míst,“ nabízí Jarek Hylebrant, umělecký manažer divadla, šanci zazpívat si na velkém jevišti divadla s dvacítkou profesionálů.


Cena za účast na dvou denní pěvecké dílně je 200,-Kč za osobu. Vstupenka na gospelový koncert 17. března od 19.30 hodin stojí 120,-Kč. Dva dny se bude zkoušet a večer se všichni účastníci workshopu představí při velkém koncertu. Lektorem bude Michal Beránek, sbormistr a šéf skupiny Touch of Gospel, a Alena Dobrovolná, odbornice na gospelový styl.


Dotek nebo také špetka gospelu v názvu sboru ve skutečnosti znamená, že téhle muziky je v repertoáru skupiny čím dál tím větší porce, a tím je dána jeho charakteristika. A proč se z "původním povoláním" kostelního sboru (jinak zvaného také schola) stal gospel sbor?


„Poslechněte si tuhle hudbu a bude vám to asi jasné. Gospel nás prostě dostal, a tak se mu dnes věnujeme především a o radost, kterou při tom zažíváme, se chceme podělit i s ostatními. Pokud se o gospelu, temperamentní a strhující hudbě, chcete dozvědět více, podívejte se na stránky www.gospeltrain.cz. A pokud vaše chuť naroste, zkuste tuhle muziku zpívat, stojí to za to!“ láká Michal Beránek.


Snad nejznámější gospelovou skladbou je Oh happy day či hudba z filmu Sestra v akci. Další informace o Jiráskově divadle naleznete na www.kdcrystal.cz