Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Českolipský florbalový klub pořádá nábory hráčů nejmladších kategorií

Archiv

Cílem náboru je především vytvoření kvalitního florbalového podhoubí již teď vcelku úspěšného klubu, který na odchovancích staví a svoji budoucnost vidí hlavně v nich. Několik úspěšných odchovanců už klub opustilo a šíří dobré jméno českolipského florbalu v extraligových klubech, hlavně v Mladé Boleslavi, kde hrají českolipští trenéři Štěpán Motejzík a Štěpán Slaný a zřejmě i nejtalentovanější hráč v desetileté historii českolipského florbalu junior Radek Gwuźdź. Štěpán Slaný i Radek Gwuźdź jsou členy užšího kádru reprezentace, Gwuźdź juniorské a Slaný seniorské. Ten v současné době bojuje o místo v kádru ČR pro zimní mistrovství světa, které se bude konat v Praze a Ostravě.
O budoucí florbalisty i florbalistky tak bude určitě dobře postaráno. Návaznost mezi jednotlivými věkovými kategoriemi je zajištěna jak návazností tréninků, tak i osobami trenérů, kdy většinou mladší kategorii trénuje někdo z juniorského nebo seniorského týmu.
Ten, kdo se pro florbal rozhodne, jistě ocení i jeho malou finanční náročnost, která je například s hokejem naprosto nesrovnatelná. Jediné, co začínající florbalista potřebuje, jsou sálové boty, trenýrky, tričko a florbalová hokejka, kterou je možno na prvních trénincích zapůjčit.
Pokud vás florbal zajímá a chtěli byste jej začít hrát, více informací o českolipském FBC najdete na www.fbcceskalipa.cz, nebo přímo kontaktujte Štěpána Slaného na telefonu 777306179 nebo na e-mailu stepan.slany@sportbohemia.cz.