Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Čipové karty – moderní systém odbavování cestujících

Archiv

Do vzájemného uznávání karet s ČSAD Jablonec nad Nisou, a.s.; ČSAD Liberec, a.s., a ČSAD Semily, a.s., přistoupil dopravce Dopravní podnik Mladá Boleslav, s.r.o., a s platností od 1. listopadu do tohoto systému vstoupil i dominantní dopravce na Mladoboleslavsku, společnost TRANSCENTRUM bus, s r.o.


„V praxi to znamená, že každou čipovou kartu, kterou vydal některý z těchto dopravců, můžete bezhotovostně hradit jízdné u kteréhokoliv výše uvedeného dopravce na všech jeho linkách, karta slouží jako elektronická peněženka,“ řekla Stanislava Jakešová, vedoucí odboru dopravy KÚ LK.


O vzájemném uznávání čipových karet mezi ČSAD Česká Lípa, a.s., TRANSCENTRUM bus, s.r.o., a Dopravním podnikem Mladá Boleslav, s.r.o., se v současné době jedná.


V Libereckém kraji je vydáno celkem 40 000 karet, dopravce TRANCENTRUM bus, s.r.o., do této chvíle vydal celkem 3 000 karet a čipové karty společnosti Dopravní podnik Mladá Boleslav, s.r.o., využívá 20 000 cestujících. V souvislosti s platností nových jízdních řádů připravil Liberecký kraj ve spolupráci s rozhodujícími dopravci, kteří zajišťují dopravní obslužnost Libereckého kraje, tuto nabídku:


!!! V TERMÍNU OD 12. 12. 2005 DO 31. 12. 2005 LZE ČIPOVOU KARTU POŘÍDIT POUZE ZA 30 KČ !!!


UŠETŘÍTE TAK MINIMÁLNĚ 100 KČ ZA POŘÍZENÍ KARTY