Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

CO VÁS ČEKÁ NA LETOŠNÍM R.E.S.?

Archiv

Hvězdou letošního programu je libanonsko-francouzský rapper Clotaire K, který společně se svou doprovodnou kapelou mísí orientální hudbu s hip-hopem. Sám ostatně říká, že jediná možnost, jak hudbu uchovávat, je hudbu inovovat. Jeho hudba v sobě spojuje prvky východní i západní kultury, výsledkem je přirozený, originální a strhující mix. Clotairova deska Lebanese je dokonalou ukázkou multikulturního poselství, jež nečekané ingredience kombinuje s výjimečným citem a vkusem.


<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 


Dalšími hudebními lákadly festivalu budou španělská skupina Los Ministers pohybující se na pomezí rocksteady, funku a ska, Son Caliente, v Česku usazená, původem však kubánská kapela, kubánský DJ Pedro Rodriguez, belgický Raggamuffinwhiteman a pochopitelně řada zástupců domácí scény, mezi nimiž nebudou chybět Sto zvířat, Švihadlo, Fast Food Orchestra, Tleskač, United Flavour, Al-Yaman, Prague Ska Conspiracy, Mr. Cocoman & Solid Vybez, G8 Transglobal, či Tam-Tam Orchestra. Kompletní program.


 


Nedílnou součástí dramaturgie bude jako každý rok i reprodukovaná hudba v podání předních českých i zahraničních DJs na druhé a třetí scéně festivalu. Kompletní program druhé scény. Letošním překvapením bude Latino stage, kde budou DJs pouštět hudbu v rytmu latinskoamerickém…


 


Čtvrtá scéna bude patřit Experimentu. Můžete se těšit na kino, divadlo, DJs…


 


Můžete se těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Vegetariánské jídelny, čínská jídla, indická jídla, pizza, ale i tradiční česká jídla, gambrinus, plzeň, kofola, koktejly, čaje – toť základní výčet.


 


Nebudou chybět další atrakce jako workshopy, které se věnují hře na bubny a jiné hudební nástroje z různých koutů světa. Čeká Vás i RELAX koutek, kde si můžete odpočinout, zahrát si, zaházet si, nebo poležet v síti. Bude se cvičit také tai-či…