Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

7/2021

Úzkostně se snažím v podcastech a trochu i v denících vyhýbat covidu, ale někdy to opravdu nejde. Píšu brzy ráno, přítelkyně na další noční, ve svých zprávách, tak s frekvencí jednou za čtyři hodiny, píše o apokalypse, a na sociálních sítích lidi řeší, kde se nejlépe lyžuje a jestli v pondělí otevřou hospody. Do toho máme ve škole další lidi v karanténě. Katka jde v pondělí na druhou dávku vakcíny a v poště mám zprávu od maminky, která se omlouvá, že dnes se fakt s dcerou nemůže učit, protože po druhé dávce je jí opravdu zle.

Tak sorry za ten úvod. Někdy to fakt dolehne. Rád bych chtěl pokračovat ve Svatojakubské cestě a aspoň o víkendu někam vyrazit, ale další etapou jsem uvízl v okrese, kam se bezdůvodně nesmí.

Jak jsem nastavený na to, že k túře potřebuji cíl, řešil jsem, kam vyrazit. Keše v okolí kromě pětek vylovené. Nakonec jsem se Katkou, která jela v šest ráno na další čtyřiadvacítku, nechal vyložit v Oboře, že si zkusím, jaké je jít z Oken pěšky do Lípy.

Aspoň pár fotografií.

V půl sedmé v Oknech

Svítání pod Bezdězem

Mácháč

Jan Nepomucký před Borkem

Sv. Barbora

V týdnu jsem stihl dva podcasty. Jeden o on-line akcích, které na únor nachystala příspěvková organizace Kultura Cl. Přímý odkaz naleznete zde. První z přenosů vás čeká již zítra na facebookovém kanálu Kultury.  

Druhý podcast byl s Jakubem Faiferem. Mým bývalým studentem, který velmi zajímavě hovořil o fungování portálu mapy.cz. Přímý odkaz je zde.

Banworks vydali další klip (i s jejich kapelníkem Petrem Sládkem vznikl podcast – přímý odkaz je zde).

I u nás v Oknech vznikla dvě nová videa.

Jedno se věnuje Masopustu a druhé svátku sv. Valentýna.