Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

9/2021

Já jako ta opatření chápu, prostě zmenšit mobilitu obyvatelstva. Ale trochu mi do mých plánů vláda hodila vidle. Hledal jsem nějakou další motivaci, jak to přežít, a objevil jsem aplikaci peakpoint.

Lezete na kopce, sbíráte body, soutěžíte s ostatními, zlepšujete si fyzičku, přijímáte výzvy. Jenže to jsem počítal s tím, že budu moci odpoledne sednout do auta a zajet si někam za město a vylézt si na kopec, na který v ten den těžko někdo jiný poleze. Praktické riziko nákazy nula.

Naštěstí v katastru obce máme dva v aplikaci registrované kopce – Špičák a Holý vrch. Zkusím ještě zaregistrovat Hůrku, ta si to také zaslouží. A na kopce se dá lézt opakovaně, jen musí být mezi výstupy časová a vzdálenostní mezera. Tak si pojďme třeba zasoutěžit o titul vládce Holého vrchu.

Plán výletů na březen

V televizní tiskovce zapomněli zmínit, že zakázáno je cestovat mimo okres za přítelkyní či přítelem. Hledám teď tímto nějakou ženu, která má přítele mimo okres, že bychom si v této mimořádné situaci nějak pomohli. Kecám, přítelkyně zde bydlí, a když nebude na noční, má potvrzení z nemocnice o cestování mezi okresy. Navíc je už dlouho očkovaná dvěma dávkami a protilátek má na rozdávání.

Píšu deník už v sobotu a průběžně se pokouším registrovat do systému na očkování. Zatím marně. V pondělí mě to samé čeká v případě otce – onkologického pacienta a sběratele dalších chorob. Mamka očkování pod vlivem Boženy, Anči a Maruny ze sámošky odmítá. A jestli se jí něco stane, prokleju všechny, kteří hodiny přírodopisu otravovali otázkami typu: K čemu mi to bude?, aby nyní svá moudra blili do veřejného prostoru.

Z očkování v našem kraji se stal předvolební boj. Zatímco učitelky v mateřských školkách byly nechány na pospas nákaze bez jakýchkoliv ochranných pomůcek, kraj začal s předstihem slavnostně očkovat učitele v zařízeních, která zřizuje, tj. zejména na středních školách, které jsou už od podzimu zavřené. A Jitka Volfová na to ihned reagovala plakátkem z dílny ANO, že očkovat by se měli všichni učitelé bez ohledu na to, kdo jejich školu zřizuje.

Do boje o znovuzvolení se pustil i pirát Tomáš Martínek. Během týdne jsem mu z mé vlastní vůle vydal dva články. Ten druhý, o testech respirátorů naleznete zde.

Toto jsou ty naše školní

A tím se dostáváme k tématu mé nezávislosti. Veřejně přiznávám, že už jsem prakticky rozhodnutý: tentokrát budu volit Piráty. Obzvlášť když se spojili se Starosty. Názorově mi je stále nejbližší TOPka a přeji Kalouskovi, aby se stal prezidentem (smiley), ale jejich spojení s ODS je pro mě nepřekročitelná hranice. Snad mi to Karel Tejnora odpustí – já vím, stále si slibujeme to pivo.

Nicméně už tradičně vyzývám každého, kdo na Českolipsku bude kandidovat, že se s ním pokusím najít čas a natočím s ním podcast. Třeba mě nakonec někdo přesvědčí, abych volit někoho z Dělnické strany SS nebo komunisty.

Během března se z důvodu opatření vrátím k natáčení podcastů on-line. A co nejčastěji, nejpestřeji, abyste si vybrali. Pokud chcete představit své podnikání, svou uměleckou tvorbu, svůj koníček, svou kandidaturu, napište, vymyslíme to. Jsem přesvědčený, že každý člověk je zajímavý. Natočené podcasty najdete například v tomto článku.

A na závěr ještě poděkování děvčatům z městské knihovny. S nimi je radost se vidět.