Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Dodatečný výběr žáků ke studiu na dvojjazyčném Gymnáziu v Pirně

Archiv

Studium v projektu je přírodovědného zaměření s prohloubenou výukou cizích jazyků. Studium i pobyt na internátě jsou pro české žáky bezplatné. Úspěšní absolventi získají německé maturitní vysvědčení, které bude v České republice nostrifikováno.


Bližší informace o škole a studiu lze získat na internetové stránce www.schillergymnasium-pirna.de nebo u Dr. Miroslava Bartoška, českého koordinátora na FSG Pirna, tel. 0049 3501 528512, fax 0049 350158 58 07. 


Předpokladem k přijetí je velmi dobrý prospěch v dosavadním studiu na české škole, velmi dobrá znalost německého jazyka, dobrá znalost anglického jazyka a schopnost rychlého přizpůsobení ke studiu v cizině.


Zájemci z řad žáků nynějšího 8. ročníku základní školy / základní školy s rozšířenou výukou jazyků nebo tomu odpovídajícího ročníku víceletých gymnázií se mohou hlásit do 30.10.2006 na adrese:


Friedrich-Schiller-Gymnasium
Nicolaistr. 3
D-01796 Pirna


V přihlášce je nutné uvést jméno, příjmení, datum narození, bydliště včetně telefonního spojení, adresu školy, kterou žák navštěvuje spolu s kopiemi vysvědčení za poslední tři klasifikační období.


Zájemci budou vyzváni vedením Gymnázia Friedricha Schillera k výběrovému řízení dle aktuální potřeby.