Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Fotky "V kopci"

Archiv

Byla to vlastně náhoda, že jsem ji objevila, galerii "V kopci" lze totiž při procházení Jiráskovou ulicí snadno přehlédnout (je kousek nad odbočkou do Nerudovy ulice - ovšem na protější straně). Jedná se  o obchod s výtvarnými a uměleckými potřebami, jehož majitelka si prý již před čtyřmi lety zřídila ve volné místnosti také malou galerii. Prostory to rozhodně nejsou nikterak exkluzívní, naopak spíše miniaturní (galerii tvoří jediná místnost a přilehlá chodba), ale potěšit oko i duši tu lze docela dobře.



Například právě nyní tady probíhá výstava pražské fotografky Ludmily Duškové, členky skupiny Femina a držitelky ocenění Mistr Svazu českých fotografů.



Autorka se specializuje převážně na černobílou fotografii a jejím hlavním tématem je portrét. Její fotografie tvoří často cykly - v galerii můžete vidět například Dívku s perlou, Allegro Molto či Rodinu. Inscenované fotografie mají zajímavé nápady,  upoutá i hra se světlem, na dalších vtipná nadsázka. Vřele doporučuji zastavit se v Jiráskově ulici v čp.708, je to jen na chvilku, ale člověk tam okamžitě zapomene, že má v ruce tašku s nákupem nebo že právě absolvoval nepříjemné jednání někde na úřadě... Otevřeno je ve všední dny od 9.00 do 18.00 hodin a v sobotu od 9.00 do 12.00. Výstava potrvá do 22.března. Na závěr malá ochutnávka z díla fotografky Ludmily Duškové.



Allegro Molto 4



Allegro Molto 1