Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Gymnazisté opět bodovali s eTwinningem

Archiv

Byl to projekt, který zpracovává třída kvarta B pod vedením Mgr. Naděždy Kadlecové. Projekt se jmenuje Where do we come from (Odkud pocházíme) a partnerskou školou je Kavassila High School v Řecku. Druhým projektem je Let´s cross the bridge (Přejděme most) třídy tercie B s dětmi z řecké Soluně. Tyto děti dokonce navštívily Českou Lípu letos v dubnu a navázaly s českolipskými studenty vřelá přátelství. Na oplátku by měli naši studenti tercie B odjet do Řecka v září letošního roku na krátkou návštěvu.


Všechny představované projekty byly velice zajímavé a večer byly ty nejlepší odměněny Certifikátem Kvality na národní úrovni. Českolipská škola dostala toto ocenění za oba předložené projekty. Celkem byly oceněny v České republice prozatím čtyři projekty. 


Děti byly též odměněny drobnými dárky a tričky s logem eTwinning. Ceny převzala Naďa Kadlecová, která zároveň oba projekty prezentovala v programu konference. Věříme, že i další českolipské školy se zapojí do programu eTwinning a začnou korespondeci se zahraničními školami. Rádi vám poradíme.