Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Gymnázium čeká nelítostný boj

Archiv

Hlavními aktéry tohoto turnaje budou studenti maturitního ročníku, ale i samotní profesoři. Družstvo učitelů doplněno absolventy školy se utká právě proti týmu studentů, a to v pěti míčových sportech – ve fotbalu, florbalu, basketbalu, volejbalu a nohejbalu.


Největším trhákem této akce ale je, že bude probíhat přesně 24 hodin nonstop. Turnaj začne v pátek 21. září v 15:00 v budově gymnázia a ukončen bude písknutím píšťalky v sobotu 22. září, přesně tři hodiny po poledni. Po celou dobu bude tělocvična přístupná.


„Naší vizí je pořádat tuto akci každoročně v červnu. Čerství maturanti vždy doplní řady učitelů a organizovat jej budou studenti třetích ročníků. Bohužel, loni se nám již turnaj nepodařilo připravit, proto se nyní koná v září,“ komentuje vznik 1. ročníku profesorka tělocviku Petra Blažková. Nevylučuje tedy ani pořádání dalších ročníků, čímž by se 24hodinový míčový maratón přidal k již tradičním akcím, jakou je například Študácká štace


V pondělí se na škole postupně rozjela kampaň v podobě plakátů a zpřístupnění webových stránek http://maraton.wordpress.com .


„Popravdě řečeno, myslíme si, že studenti o tento turnaj projevují veliký zájem. Velice nás těší, že je tento první ročník velice podporován. Dokonce se nám i podařilo vyjednat si sportovní zpravodajství v regionálním rádiu, podporují nás také i-noviny,“ přidává svůj názor Luboš Križan, jeden z hlavních spoluorganizátorů z řad studentů.


Studenti se do organizování vrhli vskutku po hlavě. Kromě již zmiňovaných webových stránek si sami navrhli logo soutěže, dokonce i plakát je jejich práce.


„Chystáme také další vylepšení – necháváme zhotovit speciální památková trika a pokusíme se zorganizovat i tipovací soutěž,“ přidává svůj názor student Jan Mareš.


A svoji akci doplňují i dalšími příjemnými maličkostmi. Například na internetových stránkách turnaje najdete odkaz HOT NEWS, kde s přiměřenou dávkou humoru až bulvárně komentují události týkající se tohoto maratonu. A parodují nejenom sebe, ale i individuality z profesorských řad. Pokud byste náhodou v noci z příštího pátku na sobotu nemohli usnout, zkuste navštívit tělocvičnu českolipského gymnázia. Zaručeně vás čeká netradiční podívaná!