Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Herci Národního divadla: Matásek a Prachař

Archiv

Sólisté Národního divadla Praha, v režii Petra Hrušky, prožijí příběh o George Schneiderovi, spisovateli, který se nemůže vyrovnat se smrtí manželky Barbary a životní situace řeší zvláštními způsoby. Zdá se, že heslem pro zbytek života mu je: „Žádné Barbary už na světě nejsou...“ Z toho bolestivého dna se mu svým laskavým, osobitým humorem a poněkud svérázným způsobem snaží pomoci jeho mladší bratr Leo.


V podobně nešťastné životní situaci se po rozvodu ocitá Jennie Maloneová, sympatická atraktivní herečka, která má co dělat, aby se vypořádala s rozčarováním z nevydařeného manželství a otevřela se novému citovému vztahu.


A jelikož Leo Sneider je tak trochu sukničkář a Jenniina temperamentní přítelkyně Fay se nejen snaží pomoci kamarádce, ale také touží udělat něco se svým životem – kromě běhání kolem bloku a zdravé výživy – události se dávají do pohybu... Čtveřice postav bojuje s láskou, samotou, vášní a pochybnostmi především vtipným saimonovským jazykem a jednotlivé situace dávají divákovi naději a víru, že i po těch nejsložitějších životních zlomech přijde chvíle, kdy se začne psát druhá kapitola jejich šťastného života...


„Scénář tohoto představení dává mimořádné herecké příležitosti, proto není divu, že agentura pana Pyška sáhla po špičkách z Národního divadla. Je to skvostně provedená inscenace,“ láká Jarek Hylebrant, umělecký manažer Jiráskova divadla, ke koupi vstupenek, které jsou už v prodeji.


Více informací o Jiráskově divadle naleznete na www.kdcrystal.cz .