Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Hvězdy na prknech Novoborského divadla

Archiv

„Je to první hra letošního roku, která má přilákat diváky do divadla,“ uvedl jeden z jednatelů Kultury Nový Bor Zdeněk Rejna.


Hřbitov slonů je příběhem o marnosti hledání vysněného světa i o útěku před vlastním osudem, který je krutý, ale může být i krásný. J.P. Daumas vnímá tuto hru jako hru o životě. Čtyři ženy různého původu opustily společnost, aby žily v penzionu na jihu Francie. Penzion si vybraly jako své poslední útočiště, stejně jako si sloni vybírají své pohřebiště.


Pražská umělecká agentura Jaroslavy Svobodové nastudovala toto drama v režii Martina Štěpánka, který do hlavní role obsadil slavné herečky Jiřinu Jiráskovou, Janu Brejchovou a Pavlínu Filipovskou. Pro malé diváky je připravena tradiční sobotní pohádka, tentokrát Kocour v botách v podání herců z Mladé scény Ústí nad Labem. Pro seniory zahraje na jejich plese Sklářská muzika.



„A na 23.ledna jsme pro náročnějšího diváka přichystali hru Mathilda z repertoáru pražské divadla Ungelt. Současná francouzská autorka Veronique Olmi zpracovala příběh spisovatelky a lékaře, kteří se po letech setkávají v prázdném bytě, ve kterém spolu prožili kus života. Strhující herecký výkon předvede Jiří Bartoška a Zuzana Bydžovská. Divadlo Ungelt se zaměřuje na komorní hry pro dvě či tři postavy a nabízí výjimečné příležitosti výjimečným hercům,“ dodal Zdeněk Rejna