Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Informace k volbám do zastupitelstev obcí konaných 20.10. a 21.10.2006

Archiv

Vážení občané,
seznámíme Vás s důležitými informacemi, které se  týkají voleb do zastupitelstva města Česká Lípa.  


1. Každý volič si může v úředních hodinách - pondělí a středa 8-11,30 a 12,30 – 17 hod., úterý a čtvrtek 8 -11,30 hod., ověřit na Městském úřadu v České Lípě, nám. T.G. Masaryka čp.1 v přízemí  – odd. evidence obyvatel, OP a CD, zda je zapsán v seznamu voličů. Může požadovat doplnění údajů nebo provedení oprav.



2. Pozornost věnujte „Oznámení o době a místě konání voleb……..“, jehož součástí je přehled o přidělení částí města, ulic, čísel popisných a evidenčních do příslušného volebního okrsku. U čísla volebního okrsku máte vždy uvedenu i jeho adresu. Oznámení budou vyvěšena na výlepových plochách města, na úřední desce a zveřejněna v Městských novinách.



3. Zkontrolujte si včas platnost Vašich průkazů totožnosti.



4. Voličské průkazy se pro volby do zastupitelstev obcí   N E V Y D Á V A J Í,  tzn., že každý může volit pouze ve volebním okrsku, kde je zapsán v seznamu voličů.



5. Hlasovací lístky obdržíte na adresu trvalého pobytu spolu s informačním letákem o způsobu hlasování. V České Lípě bude pro volební období 2006 – 2010 voleno 25 členů zastupitelstva. Na obálce máte vždy uvedeno číslo Vašeho volebního okrsku.



6. Pro volby do zastupitelstev obcí je přiznáno právo volit státním občanům členských států Evropské unie. Tito občané jsou do dodatku stálého seznamu voličů zapsáni na základě  vlastní žádosti za splnění těchto podmínek :


a) druhý den voleb (21.10.2006) dosáhli věku nejméně 18 let
            b) prokáží občanství některého  z členských států EU
            c) jsou přihlášeni k trvalému pobytu na území města Česká Lípa


            Písemnou žádost o zápis do dodatku stálého seznamu voličů lze podat nejpozději do   
            18.10.2006, 16,00 hodin na Městský úřad Česká Lípa, nám.T.G.Masaryka 1,
            v přízemí, oddělení evidence obyvatel, OP a CD, kdy se seznamy voličů uzavírají.   
            Tiskopis žádosti si můžete na evidenci obyvatel kdykoliv vyzvednout.



Jakékoliv další dotazy a informace Vám rádi zodpovíme osobně, telefonicky na č.487 881 270 nebo e-mailem – musilova@mucl.cz.