Dnes je 03. 10. 2024
svátek má Bohumil

Informace pro naše občany

Archiv

Tento nový program, který zveřejnilo Ministerstvo životního prostředí ČR, je zaměřen zejména na podporu instalací pro vytápění s využitím obnovitelných zdrojů energie a dále rovněž na investice do energetických úspor při rekonstrukcích i novostavbách. Dle informací z Ministerstva životního prostředí bude v rámci tohoto programu podporováno kvalitní zateplování rodinných domů a nepanelových bytových domů, náhrada neekologického vytápění za nízkoemisní kotle na biomasu a účinná tepelná čerpadla, instalace těchto zdrojů do nízkoenergetických novostaveb a také nová výstavba v pasivním energetickém standardu.


„Podle aktuálních informací budou žádosti o tuto podporu přijímány až do 30. června 2012 nebo do vyčerpání finančních prostředků programu,“ upozorňuje občany projektový manažer České Lípy Ing. Jiří Smašiňák. Žádosti o tyto dotace lze podávat písemně na určeném formuláři, který občan získá na krajských pracovištích Státního fondu životního prostředí a na pobočkách pověřených bank. Veškeré informace o konkrétních podporovaných oblastech, výše finančních podpor, náležitosti podání žádostí a další nezbytné informace jsou pro veřejnost umístěny na webových stránkách Ministerstva životního prostředí ČR.


„Seznámením s programem Zelená úspora bychom rádi přispěli našim občanům také v České Lípě. Podrobnější informace proto o tomto programu může veřejnost získat také na dvou akcích pořádaných v České Lípě ke Dni Země,“ upozorňuje místostarosta České Lípy Jan Stejskal. Tou první akcí je akce pořádaná Libertinem 22. dubna a tou druhou je akce, kterou ve výstavní hale Českého svazu chovatelů ZO Česká Lípa pořádá 25. 4. občanské sdružení Na Větrné hůrce ve spolupráci se svazem chovatelů  a uskuteční se v sobotu 25. dubna  od 9             do 16 hod. Bližší informace k programu zde obdržíte od ing. Jany Prokešové, jana.prokesova@navetrnehurce.cz.


Kateřina Amrichová
Tisková mluvčí MěÚ Česká Lípa


Zdroj MŽP ČR: Linka „Zelená úsporám"
Pro zájemce o dotace z Programu je zřízena Zelená linka. Profesionálně vyškolení pracovníci Vám poradí při řešení možných nejasností ohledně zpracování a podávání žádostí i následné realizace projektů.
Číslo na call centrum je 800 260 500, provoz běží ve všední dny od 7.30 do 16.00 (jednotně ve všech krajích).
Své dotazy můžete také posílat na dotazy@zelenausporam.cz


Web
Webová prezentace Programu včetně možnosti stažení všech dokumentů k Programu je k dispozici na http://www.zelenausporam.cz/. Naleznete zde i Často kladené otázky (FAQ), vzory dokumentů a další užitečné informace