Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Jak si vedou nejlepší kuželkářky z Nového Boru?

Archiv

Obě ženy se nejprve výrazně podílely na zisku stříbrných medailí na evropském poháru družstev loni v říjnu v Augsburgu (Dana byla nejlepší i celkově ze všech účastnic) a poté i na zisku titulu Mistra České republiky ve dvanáctičlenné I.kuželkářské lize žen. Za celý ročník družstvo ztratilo pouze jediný bod za jednu remízu a vytvořilo tak nový rekord této dlouhodobé soutěže. Zlaté medaile Slavii zajišťují účast ve světovém poháru družstev, který je naplánován na konec září do rakouského Ratzingu. V neoficiální průběžné soutěži jednotlivkyň Dana průměrem 558,3 na 120 hs obsadila celkově první a Vladimíra s 553,1 druhé místo.


Obě ženy také již za tento tým absolvovaly mistrovství České republiky jednotlivkyň. Daniela v kategorii seniorek (nad 50 let) na 1 x 120 hs 3.5. v Zábřehu na M., kde výkonem 551 před druhou R. Smrčkovou (také Slavia) s 536 obhájila svůj loňský titul Mistra České republiky. Vladimíra hrála v již výše zmiňovaném Hazlově a po loňském 1.místě letos přivezla bronzovou medaili za celkový výkon 1145. Ke 3.místu jí dopomohl především nedělní finálový nához 604, který je novým rekordem uvedené kuželny. 


Vladimíra má tak velmi nadějně "nakročeno" k nominaci na říjnové mistrovství světa jednotlivců do Banja Luky v Bosně a Hercegovině a Daniela byla tamtéž FIQ nominována jako mezinárodní rozhodčí.