Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Jiráskovo divadlo představuje novou sezonu

Archiv

Mimo jiné ve středověkých kulisách 19. července od 20 hodin vystoupí Hana Maciuchová s Miloslavem Mejzlíkem v tragikomedii Na konci duhy. Vstupenky na toto představení jsou již v prodeji.


„Zbrusu nové představení Studia Dva Praha je pro Vodní hrad přímo nastudované. Paní Maciuchová v příběhu o slavné zpěvačce a královně swingu Judy Garland živě zpívá. Je to autentické a přirozené představení, které na pozadí tragických životních událostí dokáže rozesmát a dojmout,“ popisuje Jarek Hylebrant, dramaturg Jiráskova divadla.


V současné chvíli už je ale připravena i nová divadelní sezona. Na prknech českolipského divadla se mimo jiné od září představí v hlavních rolích: Bohdalová, Hádek, Chýlková, Satoranský, Vránová, Dolinová, Potměšil, Prachař, Matásek, Vetchý, Boudová, Vydra, Adamovská a další. Není to ani polovina z našich významných herců, co dorazí do českolipského divadla, aby se setkali se zdejšími diváky na živo. Novou divadelní sezonu zahájí Jiráskovo divadlo velkolepým večírkem 7. září od 19.30 hodin.


„Chceme, aby zahájení divadelní sezony bylo vždycky událostí. Proto jsme vybrali představení Absolvent s panem Hádkem a paní Chýlkovou v hlavních rolích. Jako bonus divákům věnujeme irský koncert skupiny Shannon, následně po představení v salónku divadla,“ láká Jarek Hylebrant.


Slavný příběh, v jehož filmové verzi se poprvé prosadil mladičký Dustin Hoffman, byl oceněn několika zlatými soškami Oscar a Globe. Inscenace je plná otázek: Je možné dokončit jako premiant studia a pak už se vykašlat na celou kariéru? Je možné spávat s mnohem starší vdanou ženou a přitom milovat její dceru? A je možné věřit v lásku, když už nejde věřit vůbec ničemu? V životě čerstvého absolventa Benjamina Braddocka to možné je a je nutné se s tím poprat. I na toto představení jsou vstupenky již v prodeji.


Představením měsíce října budou Lásky paní Katty s Jiřinou Bohdalovou v titulní roli.


V listopadu přijede Chantal Poullain a Oldřich Kaiser se zbrusu novou komedií Divadla Ungelt. Jako vánoční dárek dostanou diváci další novou komedii Divadelní společnosti Háta Prázdniny snů s Vladimírem Čechem, Lucií Zedníčkovou, Milenou Dvorskou, Ivanou Andělovou, Alešem Cibulkou a dalšími.


Prvním představením nového kalendářního roku 2007 bude Velká zebra s Ondřejem Vetchým. Na únor je naplánována komedie s Ladislavem Potměšilem a Michaelou Dolinovou.


„Moc děkujeme za přízeň, kterou nám diváci věnují. Doufám, že nová divadelní sezona a v neposlední řadě tradiční předplatné udělají divákům radost a Jiráskovo divadlo bude nepostradatelným kulturním přítelem,“ dokončuje Jarek Hylebrant.


Více informací o největším kulturním centu Českolipska naleznete na www.kdcrystal.cz


.