Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Kdo byl oceněn starostkou města?

Archiv

Slavnostní ocenění zvolených kandidátů, tzv. „Poděkování starostky“, proběhlo v sobotu 2.7.2004 v hlavním sále podzemí hradu Lipý. Pamětní list spolu s cenou v podobě křišťálové plastiky s pískovaným textem a také pamětní medaili města Česká Lípa předala oceněným starostka města Česká Lípa Hana Moudrá za přítomnosti delegací z některých partnerských měst, tj. z německého města Mittweidy, slovenského Bardějova a polského Boleslawiece. Opět jako v loňském roce byl také oceněným předán finanční dar ve výši 10.000,- Kč.


Křišťálové plastiky jsou barevně rozlišeny dle jednotlivých kategorií. Žlutou plastiku za přínos v oblasti kultury získal pan Zdeněk Hůla, jež se bohatě zasloužil o rozkvět hudby v našem regionu. Spoluzakladatel Big Bandu CL byl rovněž vedoucím několika orchestrů a kapel patřících ke špičce na poli amatérské hudby.


Modrá plastika za sport byla předána panu Václavu Novákovi. Jeho celoživotní činnost směřovala k fotbalu, kde nejprve působil jako hráč, později jako vynikající trenér dorostu.


Zelenou křišťálovou plastiku převzala za práci s mládeží PhDr. Zdenka Zahrádková, spoluzakladatelka Divadelního klubu mladých. Kromě jiného se aktivně podílela na realizaci mnoha divadelních her právě Divadelního klubu mladých či také Divadelního klubu Jirásek, a to jak režijně tak i dramaturgicky.


V rámci udílení ceny mimořádné byla starostkou města předána cena za mimořádný lidský čin bratrům Lukášovi a Jakubovi Borůvkovým. Teprve letošní maturanti se zasloužili o poskytnutí bezodkladné a životně důležité pomoci člověku, kterého postihl epileptický záchvat.


Skleněná plastika byla navržena akademickým sochařem Pavlem Wernerem a stejně jako v minulých letech vyrobena SUPŠ sklářskou z Kamenického Šenova. Výtvarnou podobu pamětního listu zpracoval akademický malíř Michal Wein a pamětní medaile pochází z dílny Kronika Jablonec nad Nisou, s.r.o.