Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Kinematograf opět na hradě Lipý

Archiv

Milovníci českých filmů se tak mohou těšit na podělí 7. až čtvrtek 10. srpna, kdy každý den po setmění bude promítán jeden z těchto filmů: Skřítek, Román pro ženy, Anděl páně a Příběhy obyčejného šílenství. Jak se stalo tradicí, výtěžek z dobrovolného vstupného vybraného při představeních, bude věnován na dobročinné účely.


„Město Česká Lípa vítá tuto kulturní akci,“ komentuje starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. „V loňském roce se v našem městě tato akce povedla, proto věřím, že ani v roce letošním si Českolipané nenechají ujít některý ze zajímavých českých filmů.“


Kinematograf bratří Čadíků je společností, která v současné době provozuje 14 mobilních kin. Kinematograf pak v rámci tradiční akce „Filmové léto“ promítá výhradně české filmy, které si v loňském roce nenechalo ujít více než 150 000 diváků z celé České republiky. Letos kinematograf navštíví více než 35 měst České republiky. Dobrovolné vstupné bude pro tentokráte uplatněno v rámci spolupráce s občanským sdružení Portus Praha.