Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Knihovna v únoru

Archiv

Úterý 14. února 2006 od 17.00 hod „PAULUS KONOPEUS – LITERÁT A VĚDEC“ - další přednáška z cyklu „LITERÁRNÍ ČESKOLIPSKO“ - přednáší Mgr.Ladislav Smejkal - čítárna městské knihovny nám. T.G.Masaryka



Úterý 21. února 2006 od 17.00 hodin „HISTORICKÝ ROMÁN – UMĚLECKÝ POHLED A SKUTEČNOST“ - SETKÁNÍ SE SPISOVATELEM A HISTORIKEM PhDr. VLASTIMILEM VONDRUŠKOU, autorem řady historických románů i odborných knih, vyprávění o tvorbě historické beletrie i o tom, jak vlastně přichází autorská inspirace… čítárna městské knihovny nám. T.G.Masaryka



Městská knihovna Česká Lípa vyhlašuje v rámci projektu Kde končí svět a nadcházejících výročí K. H. Máchy LITERÁRNÍ SOUTĚŽ O NEJHEZČÍ BÁSNIČKU „MALÝ MÁCHA“. Téma je volné, soutěže se mohou zúčastnit žáci ZŠ. Práce odevzdejte v Městské knihovně nám.T.G.Masaryka 170 nebo na pobočkách knihovny do 1. března 2006. Nejlepší práce čekají knižní odměny!



KALENDÁRIUM 2006 – Městská knihovna Česká Lípa každoročně zpracovává přehled zajímavých  společensko-politických, kulturních a biografických výročí daného roku, jehož samostatnou součástí je i přehled regionálních výročí. Pro zájemce je tento materiál k dispozici v elektronické podobě na www.knihovna-cl.cz nebo v tištěné podobě v čítárně městské knihovny na nám.T.G.Masaryka.



Výstava: „PREZENTACE NEZISKOVEK“


Tradičně v únoru připravuje Městská knihovna v České Lípě výstavu, prostřednictvím které se představují vybrané neziskové organizace nebo občanská sdružení působící na Českolipsku. Výstava probíhá již popáté - příležitost k prezentaci dostávají různé subjekty dle výběru knihovny, která již několik let mapuje neziskový sektor a vytváří regionální databázi neziskových organizací.


V letošním roce zde svou činnost představuje občanské sdružení Drobné památky severních Čech, Klub potápěčů Česká Lípa, Dámský klub Česká Lípa, ČSOP – Aron Česká Lípa (Český svaz ochránců přírody), Sbor dobrovolných hasičů Horní Libchava, Klub českých turistů Česká Lípa, Akademie Jana Amose Komenského, Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých a Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje.


Výstava je umístěna v chodbě hlavní budovy knihovny na náměstí T.G.Masaryka. Pro zájemce doplňujeme, že v knihovně je k dispozici řada materiálů a publikací o neziskovém sektoru a pro neziskový sektor.