Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Kolik bude v České Lípě prvňáčků?

Archiv

Letní prázdniny se nenápadně přehouply do druhé poloviny a ve všech českolipských základních školách se pilně maluje, opravuje a upravuje, aby prostory školních budov i jejich okolí byly připraveny na pozvolna se blížící začátek nového školního roku.


Školní brány se letos v České Lípě poprvé otevřou pro 392 dětí zapsaných do 1. ročníků základních škol. Počet žáků 1. tříd tak v porovnání se školním rokem 2003/2004 vzroste o 55 dětí, oproti minulému školnímu roku o 12 dětí. Počet dětí v 1. třídách zpravidla na počátku září navíc mírně vzroste o 5 až 10 dětí, a to z nově přistěhovaných rodin, z okolních vesnic nebo v případě žáků, jejichž rodiče promeškali termín zápisu.


Do zcela nově vybudované a zařízené 1. třídy vstoupí v tomto školním roce prvňáčci v základní škole v Pátově ulici. Tato škola tak zahajuje svou cestu k dosažení statutu úplné základní školy. Vzhledem k zahájení výuky na 1. stupni byla při škole zřízena také školní družina.


Slavnostního zahájení školního roku, které letos připadne na čtvrtek 1. září, se samozřejmě zúčastní starostka města Česká Lípa Hana Moudrá a také další zástupci vedení města, kteří přijdou žákům i učitelům popřát mnoho úspěchů při jejich společné cestě za vzděláním.