Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Konference pracovníků v sociálních službách

Archiv

Úvodní slovo pronesla starostka města Česká Lípa Hana Moudrá, která všechny přítomné uvítala a přednesla zahajovací prezentaci na téma sociální služby.


Na programu setkání se objevila kromě jiného tematika dosavadních výsledků a plánů města v oblasti sociálních služeb, dále aktivity a záměry v oblasti sociálních služeb či záměry MPSV ČR v oblasti kvality sociálních služeb. V neposlední řadě byly zmíněny také sociální služby v evropském kontextu či zavádění standardů kvality. V rámci konference promluvili odborníci na danou problematiku z celé republiky.


„Dnešní konference byla úvodní částí celého projektu,“ uvedla starostka České Lípy Hana Moudrá. „Projekt bude trvat patnáct měsíců a město Česká Lípa na jeho realizaci získalo 100% dotaci ve výši více než 47 000,- EUR.“


Účelem projektu je především podpořit sociální začleňování znevýhodněných skupin obyvatelstva České Lípy skrze zvýšení kvality sociálních služeb a zvýšení informovanosti uživatelů služeb o jejich právech a roli v sociálních službách. Zvýšení kvality sociálních služeb pak bude dosaženo prostřednictvím vzdělávacích aktivit, ať už ve formě kurzů či poradenství.


V rámci projektu a díky podpoře externích odborníků získá město podklady pro strategická rozhodnutí o rozvoji sítě sociálních služeb tak, aby tato co nejvíce podporovala sociální začleňování a běžný život zranitelných skupin obyvatel.