Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Kraj ocenil mladé sportovce a úspěšné žáky

Archiv

Úspěšným sportovcům i řešitelům obtížných úkolů předmětových soutěží radní předali v zastoupení náměstka hejtmana pro školství Petra Doležala v přítomnosti trenérů, učitelů a rodinných příslušníků poděkování za reprezentaci Libereckého kraje. Ocenění získali diplom, finanční odměnu a výpravnou publikaci o Libereckém kraji.



„Mám rád jako bývalý sportovec, když je někdo chytrý a ještě něco umí, a to vy všichni přítomní tady v sále jste,“ s úsměvem ocenil dosažené skvělé studijní a sportovní výsledky žáků a studentů škol Libereckého kraje Jaroslav Krutský.



„Děkuji všem a věřím, že tyto úspěchy je budou dál motivovat, aby u sportu vydrželi nebo se z nich stali dobří vědci,“ dodal.



Oceněno bylo 34 soutěžících, kteří uspěli na dětské olympiádě nebo v národních kolech středoškolské odborné činnosti (SOČ) -  například Zuzana Egertová (Gymnázium F.X.Š. Liberec) za vynikající práci středoškolské odborné činnosti (SOČ) – obor zemědělství, potravinářství, lesní a vodní hospodářství, Jana Hušková (Podještědské gymnázium Liberec) SOČ – obor ochrana a tvorba životního prostředí, které obsadili v národním kole první místo.  Dále třeba Karolína Burešová (Gymnázium Česká Lípa), která uspěla v konverzační soutěži anglického jazyka či Petra Horáková (ZŠ a RVJ Husova Liberec), která zvítězila v téže soutěži v němčině. Pomyslné stříbrné medaile získali Andrea Bačíková (VOŠ mezinárodního obchodu Jablonec n.N.) – konverzační soutěž ve španělštině, a David Kučera (SPŠ Stavební Liberec) SOČ -  obor stavebnictví, architektura a design interiérů.



Bronz pak Anna Macháčková (ZŠ U Lesa, Nový Bor) a Jan Weisser (SPŠ strojní a elektrotechnická a VOŠ Liberec) – SOČ  obor fyzika.



„Mezi sportovci byla nejlepší  Marie-Anna Rapová, která získala na Hrách III. letní olympiády dětí a mládeže 2007 dvě zlaté medaile ve skoku dalekém a běhu na 60 m a plavec David Drbohlav, který na téže olympiádě získal celkem pět medailí. Vítězství si na hrách odnesla také štafeta na 4 x 60 m v sestavě Bílek, Brož, Brückler a Šenfeld a tým volejbalistů vedený známým trenérem Vladimírem Lenertem,“ doplnil mluvčí Libereckého kraje Jiří Langer s tím, že resort školství nezapomněl s dárkem ani na trenéry a učitele.