Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Křest publikace o geologii našeho kraje

Archiv

Slavnostního křtu knihy, jejímž autorem je RNDr. Petr Kühn, se kromě hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana a náměstka hejtmana, pověřeného vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky, Radima Ziky, zúčastnili také představitelé města Česká Lípa, starostka Hana Moudrá a místostarosta Jan Stejskal.


„Právě Českolipsko je po geologické stránce jedno z významných území,“ uvedl autor publika RNDr. Petr Kühn. „Kniha je však pojata za celé území Libereckého kraje.“


Publikaci „Geologické zajímavosti Libereckého kraje“ vydává Liberecký kraj jako další z řady publikací Naučné stezky Libereckého kraje, Maloplošná chráněná území Libereckého kraje či Památné stromy Libereckého kraje. Kniha tak má v prvé řadě přiblížit veřejnosti nejcennější přírodní partie kraje, zvýšit zájem obyvatel i návštěvníků o jeho přírodu a také podpořit snahy o její účinnou ochranu. Její nedílnou součástí jsou zajímavé fotografie.


„Nová publikace jistě pomůže veřejnosti podrobněji poznat náš kraj, jeho přírodní zajímavosti, “ uvedla starostka České Lípy Hana Moudrá.


„Já osobně jsem velice ráda za to, že se Česká Lípa může chlubit takovýmito autory, kteří své vědomosti předávají nám všem.“