Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Krokem přes Most

Archiv

Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu, město Česká Lípa se na projektu finančně nepodílí.


 „Dle zákona zajišťují obecní úřady obcí s rozšířenou působností sociálně-právní ochranu dětí a mládeže,“ vysvětluje vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Ing. Blanka Fidrantová.


 „K těmto preventivním aktivitám patří také projekty Most a Krok, které jsou realizovány již od roku 1995. Projekt „Krokem přes Most“ vychází právě ze zkušeností dosažených v předchozích projektech.“


Úřadem práce v České Lípě bylo město osloveno k další spolupráci na již zmiňovaném projektu „Krokem přes Most“. Po projednání došlo k podepsání prohlášení o partnerství, v dubnu letošního roku poté vzala rada města na vědomí informaci o zapojení města Česká Lípa jako partnera při realizaci tohoto projektu. Následně předložila SOŠ, SOU a U 28. října Česká Lípa, která je zároveň realizátorem projektu, ke schválení Smlouvu o partnerství a vzájemné spolupráci za účelem realizace projektu.


Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v České Lípě, konkrétně oddělení sociální prevence a kurátorské činnosti, se v rámci projektu podílí na vytipování účastníků a lektorsky spolupracuje na přípravné fázi „Krok“. Dále spolupracuje při zajišťování motivačních výjezdů a při realizaci osobnostního rozvoje účastníků. Zástupce městského úřadu se také účastní schůzek realizačního týmu či dle potřeby poskytuje účastníkům pomoc při řešení aktuálních problémů.