Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Velké věci v České Lípě

V období od 28.2. do 31.3.2012 bude v českolipské Tao čajovně k vidění putovní fotografická výstava Velké věci malýma očima, která do České Lípy doputovala až z dalekého Hlučína. Výstava je zaměřena na život dětí v rozvojových zemích, a to nejen v africké Keni, ale i v Laosu, Kambodže, Kostarice, až po Vietnam (Keňa, Laos, Vietnam, Kambodža, Kostarika).

Fotografie pořídily autorky - Eva Vernerová a Eva Málková -  na svých zahraničních cestách, ať už v rámci studií nebo během práce na rozličných rozvojových projektech. Zajímavou součástí výstavy jsou i autentické výpovědi dětí žijících v rozvojových zemích, kterými jsou záběry z jejich života doplněny.

Vyprávění o životě v pro nás exotickém prostředí i o tom, co vše zde průměrný evropan může zažít, si přijďte poslechnout dne 28.2.2012 v 18:00 do čajovny, kde své osobní zkušenosti bude prezentovat jedna z autorek, Eva Vernerová.

Celá putovní výstava byla sestavena v rámci projektu Katedry rozvojových studií UP v Olomouci s názvem “Letní škola rozvojové spolupráce pro studenty SŠ”, na realizaci výstavy se podílely studentky Eliška Selingerová, Marie Juříková a Magdaléna Kunrtová.

Projekt Letní školy rozvojové spolupráce je podpořen z prostředků České rozvojové agentury a Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR.

Oficiální webová stránka projektu: www.velkeveci.ic.cz

Ilustrační fotografie jsou z Hlučína.

Velké věci v České Lípě
Velké věci v České Lípě