Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Letní letový řád 2010: Mnoho letů z Drážďan do Španělska, Chorvatska a Turecka

Archiv

Z letiště Dresden International jsou k dispozici například lety na Baleáry, na Kanárské ostrovy, do Antalye na turecké riviéře a do Řecka. Nově v nabídce je každou sobotu jeden let společnosti Croatia Airlines do Splitu na chorvatském pobřeží Jadranu.
 
V letní sezóně 2010 budou z Drážďan odlétat spoje do mnoha prázdninových cílů na španělské pevnině, jako je například Alicante, Barcelona, Madrid nebo Sevilla. Kromě Španělska se další turistické destinace nachází v Bulharsku, Maďarsku, Tunisku, Portugalsku, Egyptě, na Kypru a v Itálii.
 
Kromě toho směřuje z letiště Dresden International řada leteckých spojů do metropolí a leteckých křižovatek - Frankfurtu nad Mohanem, Düsseldorfu, Mnichova, Hamburgu, Stuttgartu, Kölnu/Bonnu, Vídně, Curychu, Moskvy a Varšavy. Časy odletů a příletů těchto přímých letů i mnoha praktických přestupních spojení do celého světa z a do Drážďan jsou uvedeny v nových informacích o letovém řádu na www.letiste-drazdany.cz (v německém jazyce). Z Drážďan odlétají a přistávají zde renomované letecké společnosti jako jsou Aeroflot, Air Berlin, Austrian Airlines, Cirrus Airlines, Deutsche Lufthansa a Germanwings.
 
Rychlý příjezd • Při parkování ušetříte až 30 euro
Po dálnici D8/A17 se ze severních Čech dostanete na letiště do 45 minut. K letišti vede vlastní dálniční sjezd a je zde k dispozici 3.000 parkovacích míst v blízkosti terminálu, z toho polovina v krytém parkovišti. Čeští cestující, kteří na letišti parkují minimálně sedm plných dní, dostanou parkovací poukázku v hodnotě 15 euro, při délce parkování minimálně 14 dnů pak v hodnotě 30 euro. Parkovací poukázky v českém jazyce jsou k dispozici v letištních informacích v terminálu a v mnoha cestovních kancelářích nebo si je lze vyžádat e-mailem na adrese marketing@dresden-airport.de.
Ti, kteří přijedou vlakem, přestoupí na drážďanském hlavním nádraží do rychlodráhy (S-Bahn) linky číslo 2 směr letiště. Jízda trvá zhruba 25 minut a jedna jízda stojí 1,90 euro. Stanice rychlodráhy na letišti se nachází v suterénu terminálu.
 
Vždy dostatek informací v českém jazyce
Nejdůležitější informace o odletech a příletech a o destinacích naleznete na internetových stránkách www.letiste-drazdany.cz v českém jazyce. Stránky v současnosti přepracováváme.
 
Internetové novinky „Take off“ informují v češtině bezplatně o cenových nabídkách a novinkách na letišti. Na domovské stránce je uveden odkaz na formulář, kterým se přihlásíte k odběru novinek.
 
Rezervace v terminálu nebo v online cestovní kanceláři
Vývoj ukazuje, že cesty na dovolenou jsou z Drážďan levnější než z Česka. Rezervovat si je můžete v terminálu letiště, který je největším cestovním tržištěm v Drážďanech. Více než 20 cestovních kanceláří zde denně, také v neděli a o svátcích, od 10 do 18 hodin nabízí lety, paušální zájezdy i zájezdy na poslední chvíli. Návštěvu cestovních kanceláří lze spojit s vyhlídkou z návštěvnické platformy, posezením v panoramatické restauraci „Chili“ či prohlídkou obchodů.
Online cestovní kancelář na www.letiste-drazdany.cz (v německém jazyce) a rezervační systémy na internetových stránkách leteckých společností mají otevřeno nepřetržitě.
 
Drážďanské letiště slaví 75. narozeniny
Rok 2010 je ve znamení 75. výročí vzniku letiště. Ve dnech 18./19. září se proto koná 5. letištní slavnost a 3. letištní noc s hvězdným hostem „Boney M. feat. Liz Mitchell – The Original Lead Singer”.