Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Léto hereckých osobností s Hanou Maciuchovou na Vodním hradě

Archiv

„Tragikomedie o konci životní dráhy královny swingu Judy Garland je pro exteriéry Vodního hradu přímo nastudovaná. Příběh pojednává o zákulisním životě Judy, který byl skutečně námětem nesčetných fám, jež se bohužel zakládaly na pravdě a týkaly se její závislosti na drogách - a na mužích,“ říká Jarek Hylebrant, dramaturg Jiráskova divadla.


Nebo je to příběh i o lásce? Judy chtěla být milována, ale muži, které milovala, toužili po Judy, která zpěvem vydělává velké peníze, anebo po Judy, kterou by mohli zachránit a napravit. Sama však byla pro muže záhadou, kterou nebylo snadné rozlousknout. A vedla život nad poměry, což muže nakonec buď odradilo, nebo se stali komplici na její cestě k sebedestrukci.


„Navzdory chmurné faktografii je však hra Na konci duhy  nesmírně vtipná a zábavná. V inscenaci živě zazní také písně Judy Garland v podání Hany Maciuchové,“ doplňuje producent Studia Dva MgA. Michal Hrubý.


Česká premiéra se uskuteční 10. července 2006 v letním amfiteátru na Vyšehradě. V České Lípě budou hledat konec duhy ve středu 19. července ve dvacet hodin na Vodním hradě Lipý.