Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Liberecko bez předsudků

Archiv

Sportovní projekt Liberecko bez předsudků je určen pro děti od 5. do 9. tříd základních škol. V jarních měsících v Liberci probíhaly celkem tři tréninkové dny, a to kromě březnového termínu zaměřeného na plavání také 21. duben ve znamení atletiky a 18. květen s rugby a fotbalem. Děti se tak postupně seznamovaly s několika druhy sportů, u nichž je kladen důraz na vzájemnou komunikaci ve skupině - fotbal, bezkontaktní rugby - ale také se sporty, kde je potřeba určitá individualita – atletika nebo již zmíněné plavání.


Projekt vyvrcholí právě Velkým sportovním dnem dne 23. června, kdy se všechny do projektu přihlášené základní školy Libereckého kraje utkají ve velkém finále všech čtyř disciplín. Do projektu jsou zapojeny rovněž dvě českolipské základní školy a to zástupci Základní školy Dr. M. Tyrše a Základní školy Antonína Sovy. Odměnou nejlepším budou samozřejmě medaile, poháry, diplomy a věcné ceny. Cílem projektu je kromě naplnění volného času dětí sportem také zlepšení sportovní zdatnosti školní mládeže a vzájemné propojení dětí sportovně nadaných a dětí, které sport za svůj životní styl doposud nepřijaly.


„Projekt Liberecko bez předsudků je jedním z ojedinělých sportovních projektů, který umožňuje rozvíjet mimoškolské aktivity ať již sportovní nebo osobní,“ uvedla na adresu projektu starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


„Jsem ráda, že se i do tohoto projektu zapojily některé českolipské základní školy.“


Připomeňme, že hlavním partnerem projektu na Liberecku je společnost Syner a kraj na něj přispěl částkou 200 tisíc korun.