Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Liberecký kraj a Týden Evropských měst a regionů (Open Days)

Archiv

Na workshopu „Successful management of job-creating projects“ bude p. radní Richter (zodpovědný za dopravu) prezentovat připravovaný projekt Regiotram Nisa (úterý 10.10. od 16.30 na zastoupení Porýní-Falcka, Av. de Tervuren 60).


Během Open Days zavítá do Bruselu také hejtman Libereckého kraje pan Petr Skokan. Zúčastní se úvodního zasedání Open Days, seznámí se s činností Stálého zastoupení ČR a prohlédne si i uvažované prostory nabízené českým krajům a subjektům. Dále bude mimo jiné jednat se zástupci německých regionů o jejich zkušenostech s přípravou předsednictví.


Hejtman se také zúčastní vernisáže výstavy fotografií Jiřího Jiroutka s názvem „Fenomén Ještěd“, která se uskuteční v pondělí 9.10. od 20.00 hod v prostorách Zastoupení Libereckého kraje na Av. d´Auderghem 84. Pozvání na vernisáž přijal i velvyslanec ČR v Belgii p. Vladimír Muller, někteří evropští poslanci vč. místopředsedy EP pana Ouzkého, kolegové hejtmani, zástupci DG Regio či např. i ředitel Mini Europe p. T. Meeus. Dalšími členy liberecké delegace jsou p. radní Vít Příkaský (zodpovědný za regionální rozvoj) a p. Miroslav Mach (zástupce ředitele KÚ). Ti se zúčastní série odborných seminářů a jednání týkajících se především regionální podpory inovací a implementace regionální operačních programů v příštím programovacím období.