Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Liberecký kraj vysílá v sobotu po celý den s Radiožurnálem

Archiv

„Navštívit s námi můžete Veterinární vojenskou základnu v Grabštejně, výstavu „Automatofony“ v Severočeském muzeu, budeme zkoumat přírodní unikát, který najdete pouze na Liberecku, v Utahu ve Spojených státech a na Marsu. Představíme tak zvaný IQ park, a nenecháme stranou ani starosti obyvatel regionu, které jsou spojeny s naším vstupem do Schengenského prostoru. Odvysíláme  ze studia v Krajské vědecké knihovně v Liberci  i téma o nanotechnologiích i speciální díl soutěže Máte na to, kterou pořádáme s  Deníky,“  prozradil šéf tohoto pořadu  Pavel Kudrna.



„Obyvatelé kraje mohou navštívit v průběhu vysílání naše živé studio,“ zve redaktor.



V programu, ve kterém pozve hejtman LK Petr Skokan na návštěvu kraje všechny obyvatele České republiky,  se představí i řada  zajímavých lidí  z našeho regionu.



„Mezi nimi nebude chybět například prorektor Technické univerzity  Oldřich Jirsák či  běžec chystající se na 41. ročník Jizerské padesátky na lyžích Bořivoj Pohl, která má za sebou 26 startů na tomto druhém nejstarším dálkovém běhu v Evropě. Zazpívá například  dětský pěvecký sbor Severáček  a představí se žáci, kteří si přišli „zahrát“ do babylonského IQ Parku,“ doplnil  informace o ojedinělém pořadu  Jiří Langer, tiskový mluvčí Libereckého kraje.


Z programu



06.15 – Společný projekt Botanické, zoologické zahrady a Lidových sadů
07.38 – Vojenská veterinární základna Grabštejn + pozvánka na vysílání z Liberce – 10.40 – Úvod živého  vysílání z Liberce – hostem  je hejtman Libereckého kraje Petr Skokan.
11.55 – Vaše téma – Nanotechnologie –
14.10 – Máte na to – „soutěžní speciál“
14.20 – Vaše téma – Nanotechnologie 
14.35 – Kultura – Výstava „Automatofony“ v Severočeském muzeu


15.10 – IQ park Babylon
15.15 – Vaše téma – Nanotechnologie
15.35 – Jizerská padesátka, Bořivoj Pohl
16.10 – Aktualita z regionu – Bezpečnostní rizika po vstupu do Schengenského prostoru v Libereckém kraji.
16.15 – Vaše téma – Nanotechnologie
16.35 – Nadace Polzenit – vyhledává a podporuje mladé vědce; spolupracují s USA a zkoumají světový unikát – „železivce“, které se vyskytují jen na Liberecku a v Utahu a patrně vznikly stejně jako na Marsu.
16.55 – Závěr vysílání - Soubor Severáček chystá vánoční CD.