Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Město představilo Sportareál novinářům

Archiv

Pro veřejnost se nové sportoviště prvně otevřou ke Dni dětí, od 2. června v nich začne běžný provoz, řekla dnes mluvčí města Kateřina Amrichová.


Přestavěný areál se skládá ze tří částí - z bazénu, zimního stadionu a nově vybudovaného patra, které obě sportoviště propojuje. Objekt je nyní bezbariérový. K bazénu přibyly tobogany, vířivky, brouzdaliště a výukový bazén. K lepšímu se změnily šatny a sprchy, přibylo relaxační centrum s fitness, saunou, solárii a masážemi. Areál budou využívat školy pro výuku plavání a hokeje. Lidé z České Lípy museli dosud jezdit plavat do Liberce nebo Děčína. Původní sportovní areál v České Lípě pocházel z 80. let minulého století a moderním požadavkům už nevyhovoval.


Zimní stadion má novou podkladovou desku, původní dřevěné lavice nahradily sklápěcí sedačky z plastu. Kapacita hlediště pro 1200 diváků se přitom nezměnila. „Obnovit jsme museli nosnou dřevěnou střešní konstrukci a celý střešní plášť," doplnil koordinátor investičních akcích města Petr Tadlík.


Radnice do přestavby investovala 60 milionů korun z vlastních prostředků, dalších 30 milionů získala na dotacích - třetinu od kraje a zbytek ze státního rozpočtu. Město chtělo získat na přestavbu i peníze z fondů Evropské unie, ale neuspělo, zbytek nákladů proto zaplatí z úvěru.