Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Město vyhlásilo druhá kola grantů

Archiv

V oblasti životního prostředí, na které je pro 2. kolo určena částka 300 000,-Kč, je v letošním roce preferován kromě jiného sběr další komodity – kovu, dále zeleň ve městě, podpora praktické ekologické výchovy (včelařství, sadovnictví, chovatelství) či rozvoj venkova. Žádosti o udělení grantu lze podat nejpozději do 7.9.2005.


 Granty v sociální oblasti, pro 2. kolo je vyčleněna částka 129 000,- Kč, budou přednostně poskytovány především těm žadatelům, kteří se celoročně zabývají sociálními aktivitami. Žádosti o udělení grantu budou v druhém kolo přijímány do 25.8. 2005.


Na granty v oblasti kultury pro druhé kolo připadla částka 150 000,- Kč. V letošním roce bude přednostně projednávána oblast neprofesionální činnost v oblasti divadelní, dále podpora místní tradiční kultury spočívající v neprofesionálních kulturních aktivitách a jejich veřejné prezentaci či v neposlední řadě také kulturní a vzdělávací programy pro děti a mládež. Žádost o udělení grantu lze podat do 31. srpna 2005.


Grantům sportovním byla pro druhé kolo přiřazena částka nejvyšší, 1 500 000,- Kč. Granty budou přednostně poskytovány těm, kteří svoji činnost zaměřují na práci a výchovu sportovní mládeže a sportovní aktivity. Žádosti o udělení grantů lze na městský úřad adresovat nejpozději do 9. září 2005.


Finanční částka jednokolových grantů pro oblast cestovního ruchu byla rovněž navýšena, a to o rovných 50 000,- Kč. Pro letošní sezonu jsou upřednostňovány především činnosti propagující českolipský region a ty, které se v tomto regionu rovněž realizují. Pro tento okruh je termín odevzdání žádosti stanoven do 31. srpna 2005.


Zásady poskytování grantů a také formuláře konkrétních žádostí jsou umístěny na webových stránkách města Česká Lípa www.mucl.cz v sekci granty města.