Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Mimořádná příležitost pro nezaměstnané ženy

Archiv

Vážená paní, na základě výzvy MPSV ČR podala Akademie J. A. Komenského žádost o poskytnutí grantu (Phare 2003 – Posílení aktivní politiky zaměstnanosti) na realizaci projektu ZLEPŠENÍ POSTAVENÍ ŽEN NA TRHU PRÁCE. Cílem tohoto projektu je zlepšení kvalifikace, získání nových praktických dovedností, posílení motivace a sebevědomí žen, vracejících se na trh práce – všech věkových kategorií.


Cílovými skupinami jsou ženy vracející se do běžného pracovního procesu po mateřské dovolené, ženy, které neměly potřebu být zaměstnané nebo ženy, které přišly o práci z důvodu reorganizace neboli likvidace podniku. Dále patří mezi cílovou skupinu ženy narážející při hledání zaměstnání na svůj věk – tj. ženy nad 50 let věku a současně ženy dlouhodobě nezaměstnané.


Účastnice projektu budou proškoleny ve vzdělávacích modulech/kurzech, přihlížejících k jejich dosavadním znalostem a dovednostem. Obsahová náplň modulů je v souladu s reálnými potřebami trhu práce v regionu, což bylo prověřeno monitoringem požadavků na úřadu práce. Součástí projektu je i zabezpečení hlídání nezaopatřených dětí frekventantek.


Pro pilotní projekt bylo vytipováno následujících devět pilotních modulů/kurzů:


1. Motivačně resocializační blok


2. Sekretářka-asistentka


3. Evropská unie a práva, základy podnikání


4. Základy obsluhy osobního počítače


5. Podvojné účetnictví


6. Poradce pro osobnostní rozvoj


7. Zaučen v oboru šička


8. Cizí jazyk


9. Projektové řízení-projektový manager


Na základě doporučení Výběrové komise bylo poskytovatelem grantu rozhodnuto o financování našeho projektu a projekt je tedy spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky.


Vážená paní, pokud Vás náš projekt oslovil, spadáte do nastíněných cílových skupin a měla byste zájem o zapojení do projektu, a rozšířit si tak své dovednosti, posílit sebedůvěru a zvýšit schopnost sebeprezentace, kontaktujte nás na výše uvedené adrese.


Těšíme se na Vás.


Bc. Eva Čechová – AJAK Č. Lípa