Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Naši učitelé se nenechají zkorumpovat

Archiv

Vážený pane Šteffle,


 až dosud vámi vedená diskuse nad problematikou přijímacích zkoušek v Libereckém kraji, byť se ve své podstatě nejednalo o diskusi, neboť jste bez jakékoliv komunikace s krajem samotným bombardoval veřejnost zcela jednostrannými informacemi, nevybočovala z obvyklých hranic.


Po vašem posledním prohlášení v denním tisku, cituji: „je to změna, která… dokonce hrozí zanést korupci už i do základních škol…“ však reagovat musím. Chcete tím, vážený pane naznačit, že lze učitele školy uplatit, aby svému žákovi napsal lepší vysvědčení? Opravdu si myslíte, že si budou moci rodiče na základní škole za peníze koupit pro své dítě hezčí výstupní hodnocení?


Do funkce náměstka hejtmana Libereckého kraje jsem nastupoval s vědomím, že bude třeba mnohé věci změnit. První politická reprezentace krajů zvolená v roce 2000 na takové věci nemohla mít čas, musela se věnovat především přebírání škol a školských zařízení ze státu na kraje. Co jsem však věděl, o čem v nejmenším nepochybuji a co vy zásadním způsobem zpochybňujete, je poctivost řadových učitelů a ředitelů škol, o které náš kraj hodlá své změny opřít. Po vašem hrubém výpadu vůči pedagogické veřejnosti našeho kraje musím s lítostí konstatovat, že diskusi s organizací, kterou řídíte, považuji za ukončenou, protože my dva si nemáme od této chvíle co říci.