Dnes je 12. 09. 2024
svátek má Marie

Nejoblíbenější místo v České Lípě – čtvrté předkolo

Archiv

Stejně jako v předchozí anketě o osobnost Českolipska začneme zeširoka, abychom na nějaké to místo nezapomněli. Pro začátek vám každých čtrnáct dnů nabídnu pět míst. POZOR! Hlasovat budeme obráceně. Pod článkem dejte hlas místu, které v dalším pokračování ankety nechcete vidět. Dvě místa, která budou mít největší počet záporných hlasů,  z ankety nadobro vyřadíme.
V předkole od vás očekáváme také náměty. Nejlépe v podobně fotografie a stručného popisu místa, ze kterého bude jasné, kde v České Lípě se místo nachází. Může se jednat o sochu, budovu, ulici, strom, jezírko, restauraci, obchod, stánek, náměstí či podobný objekt na území České Lípy.
Další systém ankety upřesníme, až bude jasné, kolik míst nakonec dáme dohromady a pošleme do prvního kola. Své nápady s fotografiemi posílejte na adresu barta@i-noviny. Nehlasujte podle kvality fotografie, jde nám o to objevit místa, ke kterým mají Českolipané citovou vazbu.


Postupující: Císařský sloup v parku, Hračkářství v Podloubíčku, Jiráskovo divadlo, Informační centrum města, Vězeňská ulička, Obchodní dům v Jiráskově ulici, kavárna Split, knihkupectví Rubický, hudební salónek v městském parku.


Dnes vám nabízíme tato místa:


1. Klášterní zahrada


Prostor za muzeem byl nedávno zrekonstruován a stal se oázou pohody. Nabízí neobvyklé pohledy na město.



2. Ulice Jindřicha z Lipé


Přirozená tepna města je takřka pěší zónou. Zřejmě vůbec nejoblíbenější ulice v Lípě, ale uvidíme ...



3. Špičák


Čedičová kupa se přirozeně vypíná nad Lípu. Díky podivné privatizaci rozhledny je zároveň trnem v oku.



4. Sídliště Sever


I díky i-novinám se stalo toto sídliště tím nejznámnějším v České Lípě. Zachrání ho někdo?



5. Hotel Morris


Dříve Dům U Dvou Turků, dnes hotel Morris. Jak je vlastně u Českolipanů oblíben?