Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Nejoblíbenější místo v České Lípě – osmé předkolo

Archiv

Stejně jako v předchozí anketě o osobnost Českolipska začneme zeširoka, abychom na nějaké to místo nezapomněli. Pro začátek vám každých čtrnáct dnů nabídnu pět míst. POZOR! Hlasovat budeme obráceně. Pod článkem dejte hlas místu, které v dalším pokračování ankety nechcete vidět. Dvě místa, která budou mít největší počet záporných hlasů,  z ankety nadobro vyřadíme.
V předkole od vás očekáváme také náměty. Nejlépe v podobně fotografie a stručného popisu místa, ze kterého bude jasné, kde v České Lípě se místo nachází. Může se jednat o sochu, budovu, ulici, strom, jezírko, restauraci, obchod, stánek, náměstí či podobný objekt na území České Lípy.
Další systém ankety upřesníme, až bude jasné, kolik míst nakonec dáme dohromady a pošleme do prvního kola. Své nápady s fotografiemi posílejte na adresu barta@i-noviny. Nehlasujte podle kvality fotografie, jde nám o to objevit místa, ke kterým mají Českolipané citovou vazbu.


Postupující: Císařský sloup v parku, Hračkářství v Podloubíčku, Jiráskovo divadlo, Informační centrum města, Vězeňská ulička, Obchodní dům v Jiráskově ulici, kavárna Split, knihkupectví Rubický, hudební salónek v městském parku, Klášterní zahrada, Hotel Morris, Vrch Špičák, Morový sloup, Vlastivědné muzeum, Plavecký bazén Sever, Pobočka České správy sociálního zabezpečení, KD Crystal, ZŠ Pátova, Vodní hrad, Náměstíčko mezi obchodními domy, Panská ulička.


Dnes vám nabízíme tato místa:


1. Roubenka ve Staré Lípě
Česká Lípa, to nejsou jen panelové domy. I v našem městě se najdou pozůstatky vesnické architektury.



2. Topoly ve Staré Lípě
Jsem rád, že naši čtenáři si všímají i zajímavých přírodních scenérií.



3. Interspar
Ať chceme nebo ne, obchody jsou místem, kde se potkáváme. Interspar se navíc stal jednou z nových dominant České Lípy.



4. Městská knihovna
Ředitelka Městské knihovny byla jednou "černých kobylek" ankety o osobnost Českolipska. Jak dopadne budova této instituce?



5. Silnice do Nového Boru
Další z míst, kde, často nechtěně, trávíme spoustu času.