Dnes je 12. 09. 2024
svátek má Marie

Nejoblíbenější místo v České Lípě – třetí předkolo

Archiv

Stejně jako v předchozí anketě o osobnost Českolipska začneme zeširoka, abychom na nějaké to místo nezapomněli. Pro začátek vám každých čtrnáct dnů nabídnu pět míst. POZOR! Hlasovat budeme obráceně. Pod článkem dejte hlas místu, které v dalším pokračování ankety nechcete vidět. Dvě místa, která budou mít největší počet záporných hlasů,  z ankety nadobro vyřadíme.
V předkole od vás očekáváme také náměty. Nejlépe v podobně fotografie a stručného popisu místa, ze kterého bude jasné, kde v České Lípě se místo nachází. Může se jednat o sochu, budovu, ulici, strom, jezírko, restauraci, obchod, stánek, náměstí či podobný objekt na území České Lípy.
Další systém ankety upřesníme, až bude jasné, kolik míst nakonec dáme dohromady a pošleme do prvního kola. Své nápady s fotografiemi posílejte na adresu barta@i-noviny. Nehlasujte podle kvality fotografie, jde nám o to objevit místa, ke kterým mají Českolipané citovou vazbu.


Postupující: Císařský sloup v parku, Hračkářství v Podloubíčku, Jiráskovo divadlo, Informační centrum města, Vězeňská ulička, Obchodní dům v Jiráskově ulici.


Dnes vám nabízíme tato místa:


1. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v ulici 28.října není jen hromada vajglů před vchodem, ale také architektonický počin. Stačí se jen lépe dívat.



2. Kavárna Split je jedno z nejoblíbenějších míst v České Lípě. A nic na tom zřejmě nezmění ani prodej domu do soukromých rukou.



3. Hlavně mezi intelektuály jsou knihkupectví oblíbená jaksi ze zvyku. Nominuje některý ze čtenářů i ta ostatní?



4. Obchodní dům Andy, případně prostě Priáč. Má vůbec šanci?



5. Hudební salónek v městském parku je těžce zkoušený vandaly, přestože byl nedávno draze rekonstruován.