Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Nepřetržitý přístup k úřední desce

Archiv

Prezentace ve zmíněném infoboxu je poté shodná s informacemi z webových stránek města, což zahrnuje také úřední desku. Od nového roku zde veškeré odbory městského úřadu pravidelně zveřejňují svá stanoviska v jednotlivých sekcích podle své činnosti.


„Městský úřad tak reaguje na ustanovení § 26 správního řádu, podle kterého musí být úřední deska nepřetržitě veřejně přístupná,“ vysvětluje tajemník městského úřadu v České Lípě Ing. Jan Hladonik.


Vchodové dveře jsou pro zabezpečení přístupu k úřední desce vybaveny elektromagnetickým zámkem na dálkové ovládání ze služebny Městské policie Česká Lípa. Na vstupu je poté namísto kliky instalováno madlo s koulí.


„V průběhu provozní doby městského úřadu bude zámek vyřazen z činnosti a dveře se otevřou po zatlačení,“ uvádí vedoucí technického odboru městského úřadu Ing. Milan Blecha.


„Po jejím skončení poté zájemce o přístup k infoboxu využije nově umístěného zvonku, kde mu po sdělení svého požadavku městská policie umožní přístup do budovy,“ dokončuje Ing. Blecha. Prostor je monitorován kamerovým systémem.


Veřejnosti zároveň zůstává k dispozici také výpis z úřední desky v budově č.p.2.


„I nadále se zde budou v papírové podobě zveřejňovat informace, které jsou ze strany veřejnosti nejvíce vyhledávány,“ komentuje tajemník úřadu Ing. Hladonik. Jedná se například o informace z odboru rozvoje, majetku a investic.