Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Nový odbor na městském úřadě

Archiv

Ti, kteří přijdou na městský úřad vyřídit záležitosti ohledně tzv. technických služeb, jedná se kromě jiného o údržbu zeleně, komunikací, veřejného osvětlení či odpadového hospodářství, obstarají již vše na jednom místě. Na dubnovém zasedání totiž Rada města Česká Lípa schválila novou organizační změnu v rámci městského úřadu. Ke dnešnímu dni, tj. k 1. srpnu 2005, tak došlo ke vzniku zcela nového odboru s názvem Technický odbor.


 Technický odbor, který sídlí na českolipském náměstí T.G.Masaryka v budově č.p. 2, bude mít za úkol především sjednotit samosprávné činnosti zajišťující pro město právě technické služby. Do nového celku tak je začleněno oddělení vnitřních služeb a krizové řízení, oddělení informatiky a dále pozice jako bezpečnostní a požární technik, energetik, správce zeleně, technik zeleně, odpadový hospodář, referent dopravy, ekonom a správci parkoviště.


„Zřízením odboru je sledováno zefektivnění řízení a také koordinace činností vyplývajících z obstaravatelských smluv,“ předesílá tajemník městského úřadu Ing. Jan Hladonik. „Výše uvedená organizační změna spolu s přesuny některých funkcí nezasahuje do plánovaného stavu zaměstnanců. Celkem bude mít technický odbor 29 zaměstnanců, z toho 9 dělnických profesí,“ dodává tajemník. „Věřím, že tato změna přispěje především ke zlepšení kvality služeb pro občany České Lípy.“


Vedoucím nového odboru byl na základě výběrového řízení radou města jmenován Ing. Milan Blecha.