Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

O víkendu do Progresu hned dvakrát

Archiv

James Harries v klubu Progres
 Klub Progres připravil na pátek 13. 11. hudební tip podzimu. Od 20:00 vystoupí na jeho pódiu britský kytarista, psychedelik, básník a rocker James Harries.
 Jeho hudba, která ač není doprovázená živou kapelou, má drive, sílu a moc zhypnotizovat posluchače. Díky hudební pestrosti je Harries kritikou oceňován a hudebníky vyhledáván ke spolupráci. Mezi jména spolupracovníků můžeme zařadít jak Emila Viklického tak i například Lenku Dusilovou. Trutnovské publikum již ho několik let řadí mezi své oblíbence. Jeho tvorba je nejčastěji skloňována se jmény jako Jeff Buckley nebo kapely Radiohead a Coldplay. Své britské kořeny ani po deseti letech žití v Praze zkrátka nezapře.  


Ondřej Landa - křest knihy Japonsko tělem
Českolipský rodák, divadelní performer, cestovatel a harmonikář Ondřej Landa pokřtí 14. 11. od 19:00 v klubu Progres svou první knihu s podtitulem "Od Mina Tanaki k posvátným stezkám" sepsanou po návratu z japonských poutí a cest.
 Ondřej Landa navštívil Japonsko již dvakrát a pokaždé ho cesty vedly nejprve na farmu japonského mistra v tanci buto Mina Tanaki, kde absolvoval měsíční workshopy. Japonsko ho však táhlo i k cestám, na nichž objevoval kulturu, obyvatele, zvyky a krajinu. O tom všem se budeme moci dočíst v jeho prvotině, cestovním deníku Japonsko tělem. Večer, jehož kořením bude právě křest této knihy, se ponese v duchu Landova umu. První půlku bude tvořit divadelní představení a v druhé půlce se divák bude moci zaposlouchat do autorových osobních písní. Ač se Ondřej Landa může tvářit svými zájmy sofistikovaně, jeho tvorba je ve směs odlehčená a slouží primárně ke kvalitní zábavě. Jaké další podněty si z jeho tvorby vezmete, je už čistě jen na vás.