Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Obnova dětských hřišť

Archiv

V souvislosti s tím bylo v České Lípě vytipováno pět mateřských školek, a to v ulicích Svárovská, Brněnská, Bratří Čapků, Jižní a v ulici Roháče z Dubé.


„V současné době probíhá příprava projektové dokumentace právě u těchto pěti vytipovaných objektů,“ upřesňuje Ing. Jiří Samšiňák, referent dotací a veřejných soutěží. V případě, že bude projekt schválen, změní tato místa zcela svoji tvář. Dětská hřiště budou především bezpečnější a ekologičtější. Hřiště jsou navíc dětmi více vyhledávaná pro svou originalitu, atraktivní vzhled a větší využitelnost. Jelikož tato hřiště musí také odpovídat standardům ČSN a EU, nahradí se tak kovové prolézačky za prvky ze dřeva a ostatních recyklovatelných materiálů. V neposlední řadě by tato změna přispěla k následné méně náročné údržbě.


Projekt bude financován z norského finančního mechanismu, o jehož přípravě se město Česká Lípa díky dlouholeté spolupráci s norským partnerským městem Molde dozvědělo na počátku loňského roku. „Až nyní jsou však známy přesné podmínky, a proto jsme se rozhodli této příležitosti co nejlépe využít,“ dodává Samšiňák. „Úspěšnost projektu by pak měla být známa v 1. čtvrtletí roku 2006.“