Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Oddělení místních daní a poplatků informuje

Archiv

„K tomuto dni se na poplatku za komunální odpad vybralo přibližně 8 500 000,- Kč, což je více než za stejné období loňského roku,“ podotýká Ing. Libuše Kaletusová, vedoucí oddělení místních daní a poplatků.


„Znovu upozorňujeme, že místní poplatek za komunální odpad platí fyzická osoba, která má v České Lípě trvalý pobyt. Tento poplatek se platí na základě schválené obecně závazné vyhlášky“ vysvětluje Ing.Kaletusová. V současné době rozesílá oddělení místních daní a poplatků výzvy ke splnění ohlašovací povinnosti u dlužníků, kteří nemají zaplaceno za období od roku 2003 do roku 2005. Na této výzvě je uvedeno období 2003 až 2005 a rovněž dlužná částka.


„Uvedené období je společné pro všechny dlužníky, i když má poplatník nedoplatek například jen v jednom roce. Nebude-li dlužník ani na výzvu reagovat, pak ze strany správce poplatku bude následovat platební výměr včetně navýšení tohoto poplatku, pokud ani tehdy nebude poplatek zaplacený, může být přistoupeno až k exekuci majetku dlužníka,“ upozorňuje Ing. Libuše Kaletusová. Poplatníci, kteří nemají dosud zaplaceno za rok 2002, obdrží výzvu k úhradě v náhradí lhůtě.


„Hlavním smyslem jeho vybírání je získání finančních prostředků na zajištění provozu tohoto systému,“ shrnuje vedoucí finančního odboru Ing. Josef Zachrla.