Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Oslavy 300 let Lorety v Rumburku mají vlastní logo

Archiv

Uskuteční se např. cyklus koncertů a výstavy, v plánu je výtvarný workshop i netradiční noční prohlídky lorety. Uspořádána bude řada náboženských slavností za účasti nejvyšších hodnostářů litoměřické diecéze, salesiánské kongregace a kapucínského řádu.


Jednou z prvních vlaštovek chystaných oslav 300 let rumburské loretánské kaple je logo akce. Vzešlo z výtvarné soutěže grafiků a výtvarníků ze Šluknovského výběžku. „Autory vybraného návrhu jsou Ondřej Hořeňovský a Jan Kalábek, studenti maturitního ročníku Střední odborné školy mediální grafiky a polygrafie v Rumburku. Definitivní podobu dal logu Martin Rein, učitel odborného vyučování z téže školy,“ uvedl páter Jozef Kujan.


Oslavy pořádá vlastník objektu, Římskokatolická farnost-děkanství Rumburk, pod záštitou Města Rumburk. Zahájení oslav proběhne v neděli 15. 4. 2007 v kostele sv. Vavřince. Hlavní část oslav výročí významné barokní památky se uskuteční ve dnech 15.-16. 9. 2007 během akce Loretánské slavnosti jeřabin, která zahrne Dny otevřených dveří Lorety i divadelní a hudební festival.