Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Oslavy Dne zvířat

Archiv

Cílem svátku je, abychom si uvědomili, že planeta Země patří všem živým tvorům.


Oslavy proběhnou na řadě míst také v Libereckém kraji. Největší proběhne v sobotu 30. září od 10.00 do 17.00 hod. v ekocentru v Oldřichově v Hájích a ve středu 4. října od 10.00 do 16.00 hod. ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě. Další se uskuteční například při domech dětí a mládeže v Jablonci nad Nisou a Novém Městě pod Smrkem.


„Na programu akcí bude seznámení veřejnosti s prací útulků a záchranných stanic pro handicapované živočichy, chovatelskou a veterinární poradnou, budou to i různé tématicky zaměřené aktivity pro děti a řada dalšího. V Oldřichově v Hájích zaujmou například projížďky na huculských koních,“ popsal program Radim Zika, náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky, který nad oldřichovskou akcí převzal záštitu.


Program v České Lípě pak proběhne pod patronátem místostarosty města Česká Lípa Jana Stejskala. Oslavy jsou realizovány v rámci krajského projektu Regionální systém environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Libereckého kraje (ORSEJ), který byl podpořen z Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR (MŽP) a Evropského sociálního fondu v ČR. Bližší informace o oslavách i projektu lze nalézt na www.ekovychovalk.cz.