Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Pamětihodnost Máchova ráje - 6. skupina druhého kola

Archiv

Po dva měsíce budeme vybírat osmifinálovou šestnáctku. Pravidla jsou jednoduchá. Kliněte dole v anktetě na pamětihodnost, kterou preferujete. Pokud vám hlasovat nejde (zejména z důvodu kolize vaší IP adresy s někým jiným), můžete svůj názor napsat do diskuse. Váš hlas bude započítán ručně.


Šestnáct postoupivších památek se v osmifinále opět rozdělí do čtyřčlenných skupin atd, atd, až zůstane jen finálová čtyřka.


Na postup z tohoto kola dnes kandidují:


Husí cesta


Turistická cesta vedoucí z Dubé do Úštěku vybízí k obhlídce řady turistických útvarů, jako jsou Martinská skála, Čap či železitými inkrustacemi vytvořená Husa. Více například zde



Kozel


Další z dominant okolí České Lípy má své kouzlo i bez rozhledny, kterou tam plánují někteří zastupitelé. Více například zde.



Skalní hrad ve Sloupu


Další ze symbolů Českolipska turistického byl středověkým hradem a poustevnou. Více například zde.



Bazilika sv. Zdislavy v Jablonném v Podještědí


Chrám svatého Vavřince a svaté Zdislavy patří mezi nejvýznamnější církevní stavby nejen Českolipska. Více například zde.



Z minulých kol postoupily tyto památky: Jedlová hora, Bezděz, Ralsko, Kyjovské údolí, ZOO v Děčíně, Ronov, Meandry Ploučnice, Panská skála, Mariina skála a Lemberk.