Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Pediatrie se pyšní novým pokojem pro rodiče

Archiv

Pro jeho zřízení bylo nutné uskutečnit stavební úpravy. Kromě pokoje pro rodiče a jejich nemocné dítě nemocnice rekonstruovala i další sociální zařízení pro matky a děti na kojeneckém oddělení. Rodičů či prarodičů, kteří zůstávají s dětmi při pobytu v nemocnici, totiž trvale přibývalo. 
„Pokoj i nové sociální zařízení postrádali, v minulosti jsme pobyt rodičů u dětí řešili různými způsoby, ale snažili jsme se maximálně vyhovět a vytvořit dobré podmínky pro hospitalizaci, někdy jsme ovšem k tomu museli využít třeba i transportní lehátko,“ potvrdila Jitka Jelínková, vrchní sestra dětského oddělení českolipské nemocnice. Jak popsala, samostatný, uzamykatelný pokoj disponuje vlastním sprchovým koutem a WC.
K jeho výbavě náleží dále komplet pro koupání dítěte, lednice, mikrovlnná trouba, televize s DVD, digitální váha pro mimina, ventilátor, vertikální žaluzie, postýlka, křeslo, „civilní“ postel. „Snažili jsme se vytvořit pokoj tak, aby se odlišoval od nemocničního prostředí,“ sdělila Jelínková. Pokoj má i zvonek na přivolání rychlé péče, kdyby se prudce zhoršil zdravotní stav malého pacienta.  Cena za využití nadstandardního pokoje je stanovena na 500 Kč za den.
Ostatní rodiče zůstávají na běžných pokojích, u kterých ale nemocnice nechala zatemnit prosklené plochy, aby se hosté necítili jako ve výkladní skříni.
Rezervace pokoje je možná na telefonu 487 954 604 nebo 606.